Den Hvide Dame

Den Hvide Dame

Den Hvide Dame

I Den Hvide Dame tager Trine Gadeberg og Kasper Le Fevre fat i historierne om alverdens herregårde og slotte. Fra den første sten bliver lagt, henover gale baroner, onde herremænd, ulykkelige skønjomfruer konger og dronninger og frem til nu. Men vigtigst af alt, får du fortællingerne, frit fortolket, om alle de spøgelser, sagn og genfærd der, den dag i dag, hjemsøger disse historiske bygninger.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Kategorier: Uddannelse

Lyt til den sidste episode:


Der burde ikke være nogen på det gamle slot. Alle museumsgæsterne var for længst gået og vagten havde tjekket alle rummene, så hvordan pokker kunne han høre gråd inden fra det gamle tårnværelse.

Langsomt åbnede han døren og nu så han at der over ved den gamle buldrende pejs, som ikke havde været tændt i årevis, sad en kvinde med ryggen til ham og børstede sit lange hår.

”Slottet er lukket, du kan ikke være her og hvordan har de fået tændt op i pejsen?” sagde kustoden med en let bævrende stemme. Kvinden fortsatte med at græde og børste håret, som om hun ikke havde hørt ham. Han gik et skridt nærmere og nu frøs hans blod til is, for han kunne se flammerne i pejsen igennem den grædende kvinde…


Sønderborg Slot er måske et af Danmarks mest konfliktfylde slotte, da det siden tidernes morgen har ligget på det evigt omdiskuteret grænse til Tyskland. Valdemar Den Store byggede det. Christian d. 2 sad til fange der og Dronning Dorothea elskede det. Jo den gamle kolos har en del historier at berette. Så læn dig tilbage med Den Hvide Dame når vi slår dørene op til Sønderborg Slot.
See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Tidligere episoder

 • 37 - Sønderborg slot 
  Sun, 01 Aug 2021 - 0h
 • 36 - Sæbygaard 
  Sun, 18 Jul 2021 - 0h
 • 35 - Dronninglund Slot (sommerspecials) 
  Sun, 04 Jul 2021
 • 34 - Broholm Slot 
  Sun, 25 Apr 2021
 • 33 - Christianborg 
  Sun, 11 Apr 2021
Vis flere episoder

Flere danske uddannelsepodcasts

More internationale uddannelse podcasts

Vælg podcast kategori