Obscuritas

Obscuritas

Vores Tid - Nationalmuseets mediehus

Ofringer, ritualer og magi er en del af vores forfædres liv, uanset hvor langt vi går tilbage i historien. I podcasten Obscuritas fortæller Vores Tid, Nationalmuseets medie, om danmarkshistoriens mørke afkroge og okkulte fortællinger. Journalist Louise Lindblad besøger de mange steder i Danmark, hvor mystiske og gruopvækkende scener er blevet opført. Lige dér, hvor vi går og står i dag.

Den historiske mystik og gru fortæller danmarkshistorien fra et nyt og dybt fascinerende perspektiv, og samtidig stiller vi spørgsmålet: Hvad er ondskab? Hvornår er menneskers handlinger onde, og hvornår er de et forsøg på at redde sig selv og hinanden fra ondskab og måske skabe en bedre fremtid?

Lyt med i din podcast app eller på vorestid.dk.

Tilrettelægger: Louise Lindblad. Fortælleren: Poul Grinder-Hansen. Redaktør: Rikke Caroline Carlsen.

Produceret med støtte fra William Demantfonden.

Kategorier: Uddannelse

Lyt til den sidste episode:

Du kan kende den på dens gang. Helhestens gang er en anden end en almindelig hest, for den har kun tre ben. Dens manke er beskidt og filtret, og dens krop så udmagret, at den ligner et skelet. Hører du lyden af det trebenede genfærds haltende gang, skal du straks vende om og gå den anden vej. Og du skal ikke kigge dig tilbage over skulderen... Louise Lindblad mødes med museumsinspektør Line Jandoria Jørgensen på vejen mellem Frederikssund og Oppe Sundby. Ifølge sagnet er det nemlig her, at en mand en efterårsnat støder på sagnvæsenet, der varsler sygdom, ulykke og død.

Vært: Louise Lindblad. Medvirkende: Line Jandoria Jørgensen, etnolog og museumsinspektør, Frederikssund Museum, Færgegården. Fortælleren: Poul Grinder-Hansen. Redaktør: Rikke Caroline Carlsen.

Tidligere episoder

 • 46 - S5E5. Skyggelandet: Helhestens haltende gang varsler død 
  Thu, 29 Feb 2024
 • 45 - S5E4. Skyggelandet: De to Thisetrolde 
  Thu, 22 Feb 2024
 • 44 - S5E3 Skyggelandet: Heksemordet i Brigsted 
  Thu, 15 Feb 2024
 • 43 - S5E2. Skyggelandet: Om natten er det bjergfolket, der råder 
  Thu, 08 Feb 2024
 • 42 - S5E1. Skyggelandet: Prolog 
  Thu, 08 Feb 2024
Vis flere episoder

Flere danske uddannelsepodcasts

More internationale uddannelse podcasts

Vælg podcast kategori