Obscuritas

Obscuritas

Vores Tid - Nationalmuseets mediehus

Ofringer, ritualer og magi er en del af vores forfædres liv, uanset hvor langt vi går tilbage i historien. I podcasten Obscuritas fortæller Vores Tid, Nationalmuseets medie, om danmarkshistoriens mørke afkroge og okkulte fortællinger. Journalist Louise Lindblad besøger de mange steder i Danmark, hvor mystiske og gruopvækkende scener er blevet opført. Lige dér, hvor vi går og står i dag.

Den historiske mystik og gru fortæller danmarkshistorien fra et nyt og dybt fascinerende perspektiv, og samtidig stiller vi spørgsmålet: Hvad er ondskab? Hvornår er menneskers handlinger onde, og hvornår er de et forsøg på at redde sig selv og hinanden fra ondskab og måske skabe en bedre fremtid?

Lyt med i din podcast app eller på vorestid.dk.

Tilrettelægger: Louise Lindblad. Fortælleren: Poul Grinder-Hansen. Redaktør: Rikke Caroline Carlsen.
Produceret med støtte fra William Demantfonden.

Kategorier: Uddannelse

Lyt til den sidste episode:

På havet lurer farerne overalt. I sejlskibenes tid forsøgte søfolk derfor, så godt de kunne, at sikre sig mod død og ulykke ved magisk hjælp. Amuletter, varselstagninger og særlige ritualer til søs skulle sikre, at besætningen kom sikkert i land, men det var ikke alt eller alle, de kunne beskytte sig imod… Havet har nemlig alle dage været væsen, der kræver menneskeliv. I det her afsnit af Obscuritas skal vi på en rejse over det besjælede hav med den unge skibsdreng Theodor. Journalist Louise Lindblad og museumsinspektør Benjamin Asmussen sætter sig i den gamle messe i fyrskibet Gedser Rev fra 1895 for at tale om sømandstroen… og måske er de ikke de eneste passagerer?

Vært: Louise Lindblad. Medvirkende: Benjamin Asmussen, historiker og museumsinspektør, M/S Museet for Søfart. Fortælleren: Poul Grinder-Hansen. Redaktør: Rikke Caroline Carlsen.


Tidligere episoder

 • 17 - E16. Klabautermanden er med ombord: Varsler og magi skulle beskytte søfolk på rejsen over det farefulde hav 
  Thu, 30 Mar 2023
 • 16 - E15. Mordet i Odense Tugthus: Erik Lykke slog sin unge sengekammerat ihjel for at slippe for Helvedes flammer 
  Fri, 24 Mar 2023
 • 15 - E14. Maren Spliids boede i heksenes by: Det Onde kan sive ind ad selv den mindste sprække i Ribe 
  Thu, 16 Mar 2023
 • 14 - E13. I pilgrimmenes fodspor i Nordsjælland: Vandet i Helenes hellige kilde kan helbrede dig 
  Thu, 09 Mar 2023
 • 13 - E12. Prygl, ydmygelser og barske ritualer på universitetet: Fortidens studerende skulle møde op med vildsvinetænder og sortsværtet ansigt 
  Thu, 02 Mar 2023
Vis flere episoder

Flere danske uddannelsepodcasts

More internationale uddannelse podcasts

Vælg podcast kategori