
Vin for begyndere
Radioteket
Podcasten som hjælper dig med finde din personlige smag inden for vin og samtidig gør dig klogere på de dejlige dråber. Rigtig god lyttelyst! Vært: Jonas Landin Gæst og ekspert: René Langdahl Køb bogen her https://vinforbegyndere.com/ Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt. https://www.facebook.com/vinforbegyndere https://www.instagram.com/vinforbegyndere/ Web: https://www.radioteket.dk/ Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Kategorier: Kunst
Lyt til den sidste episode:
Vinene i dette afsnit er skænket af Champagneværkstedet https://www.champagnevaerkstedet.dk/
......................Vi skal på opdagelse i området Vallée de la Marne i Champagne og mousserende vine lavet på de blå druer meunier og pinot noir.
Hvad kan meunier-druen, hvordan smager den og hvor befinder den sig på smagen i forhold til chardonnay og pinot noir?
Hvad kendetegner området Vallée de la Marne, hvordan ser der ud og hvilke jordbundsforhold gør sig gældende?
Hvad er meuniers historie, hvordan modner den og hvad betyder plukketidspunkt ift. modenhed.
Til slut kigger vi i et kig i et gammelt vinblad, hvor der findes en notits om Champagne og vi svarer på et spørgsmål om hvorvidt man kan træne sine smags- og lugteevner.
Vi smager på
1)Denis Frezier, Terroir Noir Brut https://champagnevaerkstedet.dk/butik.html#!/products/deniz-frezier-0x3a--terroir-noir-brut
2) Cuvee 106 fra Boonen Meunier https://champagnevaerkstedet.dk/butik.html#!/products/boonen-meunier-0x3a--cuv%C3%A9e-106
3) Authentic fra Couvent-Lemery https://champagnevaerkstedet.dk/butik.html#!/products/couvent-l%C3%A9mery---authentic
.......................
KØB BOGEN HER http://vinforbegyndere.com/
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin
Tidligere episoder
-
192 - 3 - Champagne - Meunier & Pinot Noir - Vallée de la Marne Thu, 02 Feb 2023
-
191 - Særafsnit - Thomas Dam og Peder Rosdal - Danskere i vinverden - Bourgogne og Australien Sun, 29 Jan 2023
-
190 - 2 - Piemonte - Barbera og Chardonnay fra Monferrato og Asti Thu, 26 Jan 2023 - 0h
-
189 - 1 - Portugal - Trendy vine fra Dão, Alentejo og Bairrada Thu, 19 Jan 2023
-
188 - Den lille parisersmagning 2:2 - Cabernet Sauvignon fra Bordeaux og Californien Sun, 15 Jan 2023
-
187 - Den lille parisersmagning 1:2 - Chardonnay fra Bourgogne og Californien Thu, 12 Jan 2023
-
186 - Særafsnit - Anne-Louise Mikkelsen og Steffan Jørgensen - Danskere i vinverden - Etna og Elqui Thu, 05 Jan 2023
-
185 - 50. Master of Wine med Jonas Tofterup Thu, 29 Dec 2022
-
183 - 49. Yecla & Ribera del Duero - Monastrell og Tempranillo - Tofterup Brothers Thu, 22 Dec 2022
-
182 - Nytårsvin - Bourgogne og Bordeaux - Hvid, rød og Sauterne Thu, 15 Dec 2022
-
181 - Særafsnit - Julevin - Live fra vinfestival i Aarhus Sun, 11 Dec 2022
-
180 - 47. Champagne - Pinot Noir - Blanc de Noirs Thu, 08 Dec 2022
-
178 - Særafsnit - Peter Vinding-Diers og Henrik Poulsen - Danskere i vinverden Sun, 04 Dec 2022
-
177 - 46. Brunello di Montalcino - Sangiovese Thu, 01 Dec 2022
-
175 - 45. Bourgogne - Puligny-Montrachet, Meursault & Chassagne-Montrachet - Chardonnay Thu, 24 Nov 2022
-
174 - Særafsnit - Peter Work og Rune Elkjær - Danskere i vinverden Sun, 20 Nov 2022 - 0h
-
173 - 44. Australien - Shiraz Thu, 17 Nov 2022
-
172 - Særafsnit - En tur gennem Europa - Live fra vinfestival i København Sun, 13 Nov 2022
-
171 - 43. Ribera del Duero - Hvid, rosado og den nye stil - Albillo Mayor & Tempranillo Thu, 10 Nov 2022 - 0h
-
170 - Særafsnit - Vin & mad 2 - Brystbjælker, braiserbøf & kalveroast Sun, 06 Nov 2022
-
169 - 42. The Rocks - Syrah - Walla Walla Thu, 03 Nov 2022
-
168 - Bogen er udkommet! Tue, 01 Nov 2022 - 0h
-
167 - 41. Württemberg - Riesling, Spätburgunder og Lemberger Thu, 27 Oct 2022
-
166 - Særafsnit - Vin og mad 1 - Tomahawk steak, kæber af gris og nakkekotelet Sun, 23 Oct 2022
-
165 - 40. Vin og tapas - Live fra Volkerts Fylke Thu, 20 Oct 2022
-
164 - 39. Walla Walla - Cabernet Sauvignon - Washington State Thu, 13 Oct 2022
-
162 - 38. Hvid Rhône - Roussanne, Marsanne og Viognier Thu, 06 Oct 2022
-
161 - 37. Tre filosofier - Spätburgunder - Rheinhessen, Baden og Pfalz Thu, 29 Sep 2022
-
159 - 36. Tokaj - Ungarn - Furmint Thu, 22 Sep 2022
-
158 - 35. Sydafrika - Stellenbosch - Chenin Blanc, Chardonnay & Grenache Fri, 16 Sep 2022
-
156 - Særafsnit - Peter Sisseck og Knud Kjellerup - Danskere i vinverdenen Sun, 11 Sep 2022 - 0h
-
155 - 34. Priorat - Helt op i skyerne - Pedro Ximénes, Garnatxa og Cariñena Thu, 08 Sep 2022 - 0h
-
154 - Særafsnit - Korkprop vs. Skruelåg - Riesling Spätlese 2009 - Mosel Sun, 04 Sep 2022 - 0h
-
153 - 33. Ribera del Duero - Højland Thu, 01 Sep 2022 - 0h
-
151 - 32. Alsace - Ungdom, bio og vildskab Thu, 25 Aug 2022 - 0h
-
149 - 31. Saar i Mosel - Riesling - GG, Alte Reben og Kabinett Thu, 18 Aug 2022
-
148 - Særafsnit - Nyt tiltag (vin og mad) samt Renés og Jonas feriefortællinger Mon, 15 Aug 2022 - 0h
-
147 - 30. England - Mousserende blanc de blanc og rosé samt en Pinot Noir stillevin Thu, 11 Aug 2022
-
146 - 29. Canada - Chardonnay, Pinot Noir samt et blend Thu, 04 Aug 2022
-
145 - 28. Bourgueil i Loire - Cabernet Franc Thu, 28 Jul 2022 - 0h
-
144 - 27. Washington State - Cabernet Sauvignon/Syrah, Riesling og Syrah (rosé) Thu, 14 Jul 2022
-
143 - 26. Piemonte - Barbera, Nebbiolo og Dolcetto Thu, 07 Jul 2022
-
142 - 25. Alsace - Grand Cru Riesling Thu, 30 Jun 2022
-
141 - 24. Malaga og Valdeorras - Moscatel og Godello Thu, 23 Jun 2022 - 0h
-
140 - Særafsnit - Guilty vin-pleasures og hvem er vi? Sun, 19 Jun 2022
-
139 - 23. René og Jonas blindsmager sammen Thu, 16 Jun 2022
-
137 - 22. Biodynamisk vin og naturvin fra Languedoc og Bordeaux Thu, 09 Jun 2022
-
136 - 21. Ribera del Duero - Tinto Fino (Tempranillo) Thu, 02 Jun 2022 - 0h
-
135 - 20. Beaujolais - Gamay Thu, 26 May 2022
-
133 - 19. Arribes og Salamanca - Spanien Thu, 19 May 2022 - 0h