
Vin for begyndere
Radioteket
Podcasten som hjælper dig med finde din personlige smag inden for vin og samtidig gør dig klogere på de dejlige dråber. Rigtig god lyttelyst! Vært: Jonas Landin Gæst og ekspert: René Langdahl Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt. https://www.facebook.com/vinforbegyndere https://www.instagram.com/vinforbegyndere/ Web: https://www.radioteket.dk/ Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Kategorier: Kunst
Lyt til den sidste episode:
Vinene er skænket af Kjær & Sommerfeldt https://www.kjaersommerfeldt.dk/
...............................
I dette afsnit er vi er taget på sydfransk havnecafé med hørbukser, skaldyr og sejlersko.
Hvad er der sket i med kvaliteten på Rosé i Provence over de sidste mange år og kan man inddele roséstil alt efter hvilket land, det kommer fra?
Hvordan laver man Provence-rosé fra mark til bord, hvilke kloner bruger man til produktionen og hvordan skal de opbindes i marken?
Kan man drikke rosévinen fra sidste år, skal det drikkes helt friskt og kan det lagre?
Hvilke druer laver man rosévin på i Provence og hører rosévin i kategorien “lyse drikke”?
Hvad spiser man til rosévin og hvordan dannes der kulsyre i visse rosévin?
Må man blande rødvin og hvidvin for at få rosévin eller hvordan er det nu lige, reglerne er for det?
Vi smager på
.........................
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin
Tidligere episoder
-
124 - 18. Provence - Rosé Thu, 12 May 2022
-
123 - Særafsnit - Live fra Århus 2 - Spansk og italiensk rødvin Sun, 08 May 2022
-
122 - Særafsnit - Live fra Århus 1 - Dansk, slovensk og tysk hvidvin Sun, 08 May 2022 - 0h
-
121 - 17. Alsace - Gewürztraminer, Pinot Gris og Rielsing Thu, 05 May 2022
-
120 - Særafsnit - Vin for begyndere i Bordeaux - Del 2 af 2 Sun, 01 May 2022
-
119 - 16. Hvide italienere - Druer: Arneis, Grechetto og Verdicchio Thu, 28 Apr 2022
-
118 - 15. Baden - Spätburgunder (Pinot Noir) Thu, 21 Apr 2022
-
117 - 14. Franken - Silvaner - Tyskland Thu, 14 Apr 2022
-
116 - Særafsnit - Vinens historie 4 - Snyd, AOC og Den Nye Verden Sun, 10 Apr 2022 - 0h
-
115 - 13. Pomerol i Bordeaux - Merlot og Cabernet Franc Thu, 07 Apr 2022
-
114 - Særafsnit - Vinens historie 3 - Hertug Philippe le Hardi, Ho Bryen og Phyllloxera Vastatrix Sun, 03 Apr 2022 - 0h
-
113 - 12. Kamptal - Grüner Veltliner - Østrig Thu, 31 Mar 2022
-
112 - Særafsnit - Vin for begyndere i Bordeaux - Del 1 af 2 Sun, 27 Mar 2022
-
111 - 11. Lagringsværdig vin - Champagne, Barolo og Bordeaux Thu, 24 Mar 2022
-
110 - 10. Pfalz - Weissburgunder 1G, Riesling GG og Spätburgunder GG Thu, 17 Mar 2022
-
109 - 9. Santa Barbara - Chardonnay - USA Thu, 10 Mar 2022
-
108 - 8. Økologisk og bæredygtig vin fra Spanien og Italien Thu, 03 Mar 2022
-
107 - Særafsnit - Vinens historie 2 - Romerne (og munkene) kommer! Sun, 27 Feb 2022 - 0h
-
106 - 7. Howell Mountain - USA - Cabernet Sauvignon og S. Blanc Thu, 24 Feb 2022
-
105 - 6. Nahe - Riesling Thu, 17 Feb 2022
-
104 - Særafsnit - Vinens historie 1 Sun, 13 Feb 2022 - 0h
-
103 - 5. Chile - Casablanca - Naturvin Thu, 10 Feb 2022
-
102 - 4. Valpolicella - Amarone og Ripasso Thu, 03 Feb 2022
-
101 - Særafsnit - Top 10 årgang 2000-2009 Sun, 30 Jan 2022
-
100 - 3. Ahr - Spätburgunder Thu, 27 Jan 2022
-
99 - 2. Japansk vin - Yamanashi Thu, 20 Jan 2022
-
98 - 1. Bordeaux - Pessac-Léognan - Sauvignon Blanc, Merlot og Cabernet Sauvignon Thu, 13 Jan 2022
-
97 - Blindsmagningens ABC - live Fri, 07 Jan 2022
-
95 - Nytårsløjer - Træningslejr til blindsmagning Tue, 28 Dec 2021
-
94 - Nytårsvin - Fra Champagne, Pfalz og Toscana Thu, 23 Dec 2021
-
92 - Særafsnit #7 - Smag og lugt - Med supersmager Lisbeth Ankersen del 2 af 2 Mon, 20 Dec 2021
-
91 - Afsnit 61 - Julevin - Petite Sirah og Zinfandel Thu, 16 Dec 2021
-
90 - Særafsnit #6 - Høst - Del 2 af 2 Mon, 13 Dec 2021 - 0h
-
89 - Afsnit 60 - Crémant de Bourgogne - Nytårsbobler Thu, 09 Dec 2021
-
88 - Afsnit 59 - Alternativ julevin og julefrokost-vin Thu, 02 Dec 2021
-
87 - Afsnit 58 - Moderne bjergvin fra Rioja Thu, 25 Nov 2021
-
86 - Afsnit 57 - Det Nye Spanien - Aragon, Madrid og Rioja Thu, 18 Nov 2021
-
85 - Afsnit 56 - New Zealand Thu, 11 Nov 2021
-
84 - Særafsnit #5 - Med smags- og lugteekspert Lisbeth Ankersen (og Adrian Hughes) Mon, 08 Nov 2021
-
83 - Afsnit 55 - Hvid portvin fra Portugal Thu, 04 Nov 2021
-
82 - Central Coast i USA - Grenache, Pinot Noir og Chardonnay Thu, 28 Oct 2021
-
81 - Vinfestival live 2. del - Dansk vin og vin fra Rheinhessen, Bierzo, Rioja samt Sherry Thu, 21 Oct 2021
-
80 - Vinfestival live 1. del - Orangevin og vin fra Rhône, Paso Robles og Alicante Thu, 21 Oct 2021
-
79 - Særafsnit #4 - Høst - Del 1 af 2 Tue, 19 Oct 2021 - 0h
-
78 - Afsnit 53 - Bourgogne - Corton og naboerne - Grand Cru og 1. Cru - Pinot Noir og Chardonnay Thu, 14 Oct 2021
-
77 - Særafsnit #3 - DM i Blindsmagning 2021 - Del 2 af 2 Mon, 11 Oct 2021 - 0h
-
76 - Afsnit 52 - Beaune i Bourgogne - Pinot Noir 1. Cru fra 2016 Thu, 07 Oct 2021
-
75 - Afsnit 51 - Tyske burgundere - Grauburgunder, Weissburgunder og Chardonnay Thu, 30 Sep 2021
-
74 - Afsnit 50 - Østrig (Burgenland) - Grüner Veltliner, Weissburgunder og Blaufränkisch. Thu, 23 Sep 2021
-
73 - Afsnit 49 - 3-retters menu - Hvid, rød og mousserende Thu, 16 Sep 2021