RumSnak

RumSnak

Tina Ibsen + Anders Høeg Nissen

Danmark er en rumnation - et land med stolte traditioner for både forskning og forretning i rummet, fra bittesmå studentersatellitter til dybt avancerede instrumenter. I podcast-serien RumSnak fortæller vi om Danmarks bidrag til rumforskningen og udviklingen af dansk rumteknologi - i håbet om at øge både den generelle viden og den brede interesse for de danske rumaktiviteter. RumSnak har tidligere været støttet af Otto Mønsteds Fond og Weith-Knudsens fond, men er i 2022-23 støttet eksklusivt af Novo Nordisk Fonden.

Kategorier: Videnskab og medicin

Lyt til den sidste episode:

I denne episode af RumSnak tager vi turen fra Jorden og ud forbi Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun, helt ud forbi Kuiperbæltet, dér hvor rummet for alvor er ved at blive mørkt og tomt.

Men måske er der ikke helt tomt. Faktisk er der nogen der tror, at de har fundet en ny planet derude – Planet 9, som den kaldes indtil videre.

Vi har besøg i studiet af Mike Alexandersen som er astronom på Minor Planets Center i Cambridge, Massachusetts, for at høre mere om Planet 9 – eller i hvert fald de observationer og simulationer som har givet anledning til hypotesen om bonusplaneten derude.

Derudover skal vi selvfølgelig have et par aktuelle nyheder – og en held håndfuld bonusser – denne gang blandt andet om endnu en privat Månemission, om Euclid-missionen og om en dokumentarfilm med fokus på astronauters mentale og psykiske velbefindende.

Lyt med 🚀

LINKS

NYHEDER

SOLSYSTEMET OG PLANET 9

Tidligere episoder

 • 93 - Episode 87: På jagt efter den usynlige planet Planet 9 
  Mon, 26 Feb 2024 - 0h
 • 92 - Episode 86: På besøg i ESAs kontrolcenter 
  Mon, 12 Feb 2024 - 0h
 • 91 - Episode 85: Månemissioner, mystiske sorte huller og andre rumhistorier fra juleferien 
  Mon, 05 Feb 2024 - 0h
 • 90 - Episode 84: RumÅret Der Gik 2023 – vi vælger vores favoritter 
  Mon, 18 Dec 2023 - 0h
 • 89 - Episode 83: Asteroideprøver afslører ny viden om Jordens dannelse 
  Mon, 04 Dec 2023 - 0h
Vis flere episoder

Flere danske videnskab og medicinpodcasts

More internationale videnskab og medicin podcasts

Vælg podcast kategori