NATURLIGVIS - historiefortællinger om videnskab og teknologi

NATURLIGVIS - historiefortællinger om videnskab og teknologi

Nalle Kirkvåg

Sådan har du aldrig hørt om videnskab og teknologi før!

Kategorier: Uddannelse

Lyt til den sidste episode:

Siden 1970 har  seksualundervisning været et krav i grundskolen. Alligevel fungerer det ikke videre godt med det.  Det fremgår af en evaluering fra Als Research  af Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF), som seksualundervisning hedder for tiden. 600 folkeskoler og 350 friskoler blev evalueret.

I evalueringen kan man bl.a læse, at: ”skolerne har generelt et større fokus på Sundhed og trivsel end på Køn, krop og seksualitet”, samt at ”af de lærere, der underviser (…), har kun et mindretal gennemført det frivillige kursus (…) på læreruddannelsen” hvorfor ”en betydelig andel af lærerne, [ikke] føler sig fagligt klædt på til at varetage undervisningen”.

Medvirkende er Kristine Tiedt, der fortæller om hendes ’alternativ’ til den mangelfulde seksualundervisning i tegneserien: Orgasmebogen. Du kan for øvrigt her læse om Kristine Tiedts arbejdsproces med bl.a. Orgasmebogen, ligesom du finder hende her på Instagram.

Som lovet i podcasten hermed link til: Skamløs og Soft Spot. Hvis du vil vide med om fiktionalisering, som Kristine benytter i Orgasmebogen, kan du læse om det her: Fiktionalitet.

Musik: Beastie Boys: Sabrosa, C.V. Jørgensen: Hvad Mere Er Der Egentlig At Sige og Intet Er Mig Helligt samt Pink Floyd med Nothing Part 14 og Careful with That Axe, Eugene og Cardi B og Megan Thee Stallion:WAP (Wet-Ass Pussy).

Redaktion: Stine Juul og Catharina Leth og Nalle Kirkvåg; sidstnævnte klippede og sounddesignede  også denne podcast. NATURLIGVIS er som vanligt produceret af Polykrom Media i samarbejde med RU Radio.  

Tidligere episoder

 • 70 - Sex, lyt og lær om seksualundervisning 
  Sat, 03 Jul 2021
 • 69 - Hvad er vejret? 
  Sat, 24 Jul 2021
 • 68 - Hvad er evolution? 
  Sat, 17 Jul 2021
 • 67 - Hvad er bæredygtighed 
  Sat, 10 Jul 2021
 • 66 - Hvad er klimafysik? 
  Sat, 03 Jul 2021
Vis flere episoder

Flere danske uddannelsepodcasts

More internationale uddannelse podcasts

Vælg podcast kategori