Hankøn

Hankøn

Heartbeats.dk

Hvorfor mislykkes så mange mænd med deres parforhold? Hvad er det vi gør galt?
Er nutidens mand overhovedet i stand til at være ærlig overfor sig selv? Og hvad vil det egenligt sige at være mand i dag?

Podcasten Hankøn er en mands forsøg på at finde svar igennem en serie personlige samtaler mellem mænd. Om parforhold, dyrt købte erfaringer og om at tage ansvar. Og så er Hankøn mest af alt en undersøgelse af nye veje for moderne mænd. Både i deres parforhold – og i deres forhold til sig selv.

Kategorier: Erhverv

Lyt til den sidste episode:

Er der overhovedet brug for mig her? Den tanke havde Claus Pilgaard, også kendt som Chili Klaus, da han blev gift med en kvinde, der allerede havde tre børn og en velfungerende familie. Han vidste, at hvis der ville være en afstemning, var han den første, der røg ud. Derfor handlede det om, hvordan han kunne finde sin plads.

”Hvad skulle jeg bidrage med? Jeg kunne jo ikke leve mit liv som gæst. Det var en længere proces. Men jeg tror, at man skal gøre sig fortjent til en accept, som det egentlig også gør sig gældende i alle relationer.”

Det fortæller han i denne nye udgave af ’Hankøn’ med Mikkel Braginsky. En podcast om mandens tilstand og identitet.

Claus Pilgaard har i dag lavet en international virksomhed ud af sit chili-eventyr. Da han først begyndte at invitere kendte mennesker til at spise de stærke krydderier, havde han ikke forestillet sig, at det skulle blive den succes, det er nu. Men når sådan en chance opstår, skal man udnytte den, mener han.

”Det var tilfældigt, at det skete. Chili og stærk mad har været en lidenskab siden gymnasietiden, men denne succes har været lidt tilfældig. Jeg kan godt lide at være entreprenant, og der er en vanvittig tilfredsstillelse i at se noget vokse.”

I hans YouTube-film må selv store mænd bryde sammen og tørre tårerene væk, når chiliens kræfter sætter ind, men det er ikke umiddelbart det, der er formålet.

”Det har for mig aldrig været en stærk mands-konkurrence. Det, der er interessant er, at chilien skræller alle lag væk, og man ser ind på et ægte menneske. Det er en genvejstest til at se folks følelser, og det er der mange, der godt kan lide at se.”

Tidligere episoder

 • 45 - ’Hankøn’ med Chili Klaus: Det at spise chili har aldrig været en stærkmandskonkurrence 
  Thu, 23 Dec 2021
 • 44 - Carsten Bjørnlund: “Jeg manglede et solidt mandebillede” 
  Thu, 16 Dec 2021
 • 43 - Anders Lund Madsen: ”Jeg har ikke noget naturtalent for at være en god kæreste, men jeg har arbejdet hårdt for at opveje manglende evner" 
  Thu, 18 Nov 2021
 • 42 - David Dencik: “Jeg har dybest set ikke respekteret mine partnere på et menneskeligt plan” 
  Thu, 04 Nov 2021
 • 41 - Peter Aalbæk Jensen: “Den, der sidder for bordenden, må tage slagene” 
  Thu, 21 Oct 2021
Vis flere episoder

Flere danske erhvervpodcasts

More internationale erhverv podcasts

Vælg podcast kategori