Autisme med hjertet

Autisme med hjertet

Stine Jusjong Bøgsted

En podcast om autisme, set inde- og udefra ❤️ I denne podcast vil du få viden om autisme, så dit familieliv med autisme bliver nemmere. Du vil møde gæster som har autisme tæt inde på livet. Det vil være forældre, søskende og bedsteforældre. Og det vil være mennesker, som selv er autister. Podcasten er en blanding mellem fif, gode råd, faglig viden og erfaringer fra mit arbejde som familierådgiver. Formålet er at vi alle bliver klogere på hvad autisme er og hvordan vi sammen kan gøre hverdagen nemmere for mennesker med autisme og deres pårørende. Læs mere på www.familierådgivningmedhjertet.dk

Kategorier: Børn og familie

Lyt til den sidste episode:

I denne episode har jeg besøg af Kamilla som er mor til sin søn på 12 år med autisme, ADHD og PDA-profil.

Kamilla er selv autist og ADHD-kvinde.


Vi taler om, hvilke udfordringer det kan give, når både ens barn og sig selv har diagnoser. Kamilla deler, hvilke fordele det kan være at have et barn med diagnoser, når man selv har diagnoser. 


For kan det give nogle udfordringer? Eksempelvis ift. både at tage hensyn til sig selv og samtidig til sit barn? 

Er det måske en fordel selv som forælder at have diagnose, da man jo helt naturligt ved hvordan det føles og opleves at være autist og ADHD’er?  


Hør også Kamilla fortælle om forskellen på hendes egen opvækst, frem for hendes søns, hvor kamilla er meget opmærksomhed og samtidig ved rigtig meget om diagnosernes betydning for måden at være i verden på og på den måde at kunne tage flere hensyn til ham.

Kamilla påpeger også vigtigheden af, at være opmærksom på stressniveauet, både for hende selv og for hendes søn. Men også forskellen på, hvor nemt neurodivergente personer stresses pga. svingende funktionsniveauet, frem for neurotypiske.


Kamilla deler ud af hvad hun gør som mor, når deres behov trækker i hver sin retning, samt giver indblik i, hvad der sker når vi ikke får taget hensyn til neurodiversiteten og er opmærksom på de eksekutive funktioner, forestillingsevnen og at skabe sammenhæng i tingene.


Få endnu mere viden om autisme og familielivet på Instagram på @familieraadgivningmedhjertet eller læs mere på www.familierådgivningmedhjertet.dk


Tidligere episoder

 • 60 - #58 (1:2) Både mit barn og jeg har diagnoser. 
  Tue, 21 May 2024
 • 59 - #57 Mit barn har både autisme og ADHD 
  Tue, 07 May 2024
 • 58 - #56 Isbjergmodellen og hvad der ligger bag barnets adfærd 
  Tue, 23 Apr 2024
 • 57 - #55 Piktogrammer og andre støttesystemer  
  Tue, 09 Apr 2024
 • 56 - #54 Min voksne søster er autist med gæst af Iben. 
  Tue, 26 Mar 2024
Vis flere episoder

Flere danske børn og familiepodcasts

More internationale børn og familie podcasts

Vælg podcast kategori