Vi Er Overvåget

Vi Er Overvåget

LOUD

Hvordan føles det at blive overvåget - af en infiltrationsagent, gennem telefonaflytning eller nogle af alle de andre redskaber efterretningstjenesterne har til rådighed?

I podcastserien Vi Er Overvåget, taler Marie Høst med dem, der har oplevet overvågningen på egen krop og dem der ved, hvordan det gik til at staten fik øjne og øre at udspionere os allesammen med.

Gennem FE-skandalen ved vi nu at forsvarets efterretningstjeneste, har blotlagt Danmarks vitale informationsblodårer for amerikanske NSA, der suger data om danskerne - tilsyneladende efter forgodtbefindende.

At personer og grupper, der vil begå alvorlig kriminalitet, bliver overvåget er ikke så kontroversielt. Men at lovlige demonstrationer og aktivistisk arbejde, og helt almindelige mennesker som mig - og dig, der lytter til det her lige nu - også bliver overvåget af Staten er mere tankevækkende.

Skal vi bekymre os - og hvad kan vi eventuelt stille op?

Kategorier: Teknologi

Lyt til den sidste episode:

I denne episode zoomer vi helt ind på det, der har ligget til grund for hele denne podcastserie. Vi kigger på skandalen om Forsvarets Efterretningstjeneste, der i årtier målrettet har indsamlet oplysninger om borgere i Danmark og videregivet disse data til NSA i USA.

Tobias Liebetrau har været med til at udforme Danmarks cyber- og informationssikkerhedsstrategi for netop FE og han fortæller lidt om de muligheder NSA har haft for at hive data om danskerne ud af landet.

Han skal hjælpe os med at blive klogere på, hvad der er sket - og om det har haft eller kommer til at have nogle konsekvenser for magthaverne her i landet.

Dette er sjette og foreløbigt sidste afsnit af Vi Er Overvåget.

Bagtæppet er den komplekse og på mange måder forvirrende affære, som Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, i øjeblikket er havnet i – og som i medierne er blevet udråbt som den mest alvorlige overvågningsskandale i nyere tid.

Men hvad handler sagen om - egentlig? Hvorfor er den hemmelige statslige overvågning overhovedet et problem og på hvilken måde vedrører det helt almindelige mennesker – som mig - og dig der lytter til dette podcast?

I Vi er overvåget vil vi forsøge at rede trådene ud, ved at tale med dem selv som har oplevet statslig overvågning – på egen krop.
Og ved at dykke ned i overvågningens historie og substans, med hjælp fra ENIGMAs egen overvågningsekspert, Andreas Marklund.

Programmets vært er Marie Høst - som til dagligt er vært på Vi Er Data.

Tidligere episoder

 • 7 - 6:6 Den mest alvorlige overvågningsskandale i nyere tid 
  Thu, 17 Dec 2020
 • 6 - 5:6 "Collect it all!" 
  Mon, 14 Dec 2020
 • 5 - 4:6 En aktivist uden navn 
  Thu, 10 Dec 2020
 • 4 - 3:6 Den aflyttede Nokia 
  Tue, 08 Dec 2020
 • 3 - 2:6 Historien som PET ikke ville have ud 
  Thu, 03 Dec 2020
Vis flere episoder

Flere danske %(teknologi)spodcasts

More internationale teknologi podcasts

Vælg podcast kategori