Tæl til ti

Tæl til ti

Stine Dahl

Nogle gange stopper man op og tæller til ti. Det gør man i et parforhold og i særdeleshed også som forælder. Der tæller man RIGTIG ofte til ti.

Podcasten belyser nogle af de emner, der netop får os til at stoppe op og trække vejret helt ned i maven. I første sæson taler Stine og Tina med en række kvinder, der alle har været udsat for noget uventet. Den slags der "kun sker for naboen". Vi hører deres historier, men ikke mindst deres syn på, hvordan de har taklet sorgen og startet et (lykkeligt!) liv på den anden side af ulykken. For hvordan starter man et liv, efter man har mistet et barn? Hvad gør det ved én at have været udsat for et seksuelt overgreb? Og hvordan agerer man, når man vågner op med sin gravide mave og husker tilbage på gårsdagen, hvor politiet bankede på døren og fortalte, at ens mand var blevet dræbt? Lyt med og hør deres fortælling og få råd til, hvordan du bedst kan hjælpe, hvis én der står dig nær kommer ud i en ulykke.

I anden sæson vil vi tale om parforhold og i tredje sæson er emnet forælderskab. Ledsaget af en række eksperter vil vi vende emner som sex, opdragelse, puttemetoder og meget mere.

Kategorier: Børn og familie

Lyt til den sidste episode:

Alle børn gør i perioder atypiske ting. Nogle børn begynder måske pludselig at lave mærkelige bevægelser med hovedet, ligesom nogen, som i Tinas eksempel, pludselig ikke kan gå en strækning uden at deres krop skal ud i mærkelige gentagelser, der kan værke mærkværdige og ukontrollerbare for barnet.

Vi oplever generelt en stigning i tics, når det kommer til vores børn. Men hvad er tics og hvad er bare en (dårlig) vane? Og hvornår bør man som forældre reagere? Til at svare på det har vi besøgt Tourettes klinikken på Herlev Hospital, hvor overlæge og PhD Nanette Debes gør os klogere på, hvornår man skal reagere, og hvordan man kan afhjælpe.

Tidligere episoder

 • 37 - Hvad er tics, hvad er Tourettes og hvad er bare vaner? 
  Tue, 15 Nov 2022
 • 36 - Hvordan giver vi vores børn et solidt selvværd? 
  Wed, 09 Nov 2022
 • 35 - Hvordan kan man få hjælp af Familieretshuset? 
  Wed, 02 Nov 2022
 • 34 - Hvordan hjælper vi børn med angst? 
  Wed, 26 Oct 2022
 • 33 - Hvordan griber vi vores børn i sorg? 
  Tue, 11 Oct 2022
Vis flere episoder

Flere danske børn og familiepodcasts

More internationale børn og familie podcasts

Vælg podcast kategori