Dømt til døden

Dømt til døden

TV2 ØST

I maj 1944 bliver godsejerfruen og frihedskæmperen Monica Wichfeld, som den første kvinde i Danmark, dømt til døden af nazisterne.


TV2 ØST's podcast "Dømt til døden" fortæller over fire afsnit historien om godsejerfruen fra Lolland, der lever et vildt liv i det internationale jetset i 1920’erne og 30’erne. Da tyskerne besætter Danmark, kaster Monica Wichfeld og datteren Varinka sig uden betænkning ind i modstandskampen, og de ender med at gøre meget store ofre for at modsætte sig den tyske værnemagt.


Podcasten Dømt til døden bygger på breve, erindringer, artikler, bøger, interviews og TV-indslag om Monica Wichfeld, hendes familie og samarbejdspartnere, der under 2. verdenskrig kæmpede for Danmarks frihed.


Historien er fortalt af Thea Berg, som er journalist på TV2 ØST.

Kategorier: Uddannelse

Lyt til den sidste episode:

Britiske Monica drømmer om at gå til fester og komme ud at se hele verden. Så da hun møder en udenlandsk mand til en fest, er hun straks opmærksom. Hun gifter sig med den ni år ældre danske godsejer, Jørgen Wichfeld, og flytter til et land, som hun skal komme til at gøre meget store ofre for.

12. maj 1944 bliver Monica Wichfeld, som den første kvinde i Danmark, dømt til døden af nazisterne. Godsejerfruen fra Lolland lever et vildt liv i det internationale jetset i 1920’erne og 30’erne. Og da tyskerne besætter Danmark, kaster hun og datteren Varinka sig uden betænkning ind i modstandskampen.

TV2 ØST's podcast Dømt til døden bygger på breve, erindringer, artikler, bøger, interviews og TV-indslag om Monica Wichfeld, hendes familie og samarbejdspartnere, der under 2. verdenskrig kæmpede for Danmarks frihed.

Historien er fortalt af Thea Berg, journalist på TV2 ØST.

Tidligere episoder

 • 4 - Hjem til godset [1:4] 
  Fri, 08 Apr 2022
 • 3 - Sabotørskolen [2:4] 
  Sat, 09 Apr 2022
 • 2 - Kvinden i cellen [3:4] 
  Sat, 09 Apr 2022
 • 1 - Den sidste juleaften [4:4] 
  Sat, 09 Apr 2022
Vis flere episoder

Flere danske %(uddannelse)spodcasts

More internationale uddannelse podcasts

Vælg podcast kategori